Home

 L’altre dia emetien a televisió THE GODFATHER. Si tota la pel·lícula és una obra mestre, l’escena inicial, el casament de la filla de don Vito Corleone, a més, em remet a unes altres cèlebres núpcies que van tenir lloc a espanya fa uns anys, però que avui en dia tornen a estar d’actualitat. Es tracta de l’enllaç entre Alejandro Agag i Ana Aznar Botella.

Boda-1

Veient l’escena, se m’han acudit set semblances i set diferències entre ambdues bodes. Avui escric sobre les semblances:

1. Els pares de les núvies van ser enginyosos com per a fer que les dues filles tinguessin les mateixes inicials en el nom i el cognom. Ana Aznar (AA, com la coneixerem a partir d’ara) i Connie Corleone (CC a partir d’ara). Ei, i no em digueu que les núvies no tenen una retirada!

Connie Corleone. Un aire pot ser sí que té a l'Ana Aznar, oi?

Connie Corleone. Un aire pot ser sí que té a l’Ana Aznar, oi?

Ana Aznar Botella, lluint el millor dels seus somriures, com correspon a una data tant assenyalada.

Ana Aznar Botella, lluint el millor dels seus somriures, com correspon a una data tant assenyalada.

2. AA i CC venen de famílies amb una forta arrel catòlica, pel que és molt possible que totes dues (que a més es van casar joves, als 20 i 18 respectivament) “esperessin”.

3. A totes dues bodes van assistir cantants famosos. A la de CC, en Johnny Fontane; a la d’AA, en Raphael i en Julio Iglesias. Afegim que en tots dos casos, tots aquests cantants van ser convidats pel pare de la núvia.

 4. Agraït, el pastisser de don Corleone, regala a CC el pastís nupcial, en pagament a obscurs favors,  Agraït, en Francisco Correa, cap de la trama Gürtel, regala a AA les despeses de llum i il·luminació de la boda (un total de més de trenta-quatre mil euros), en pagament a… el que decideixi el jutge.

A uns els hi regalen el pastís, a uns altres les despeses en llum i so. Al final, els convidats regalen el que volen i poden.

A uns els hi regalen el pastís, a uns altres les despeses en llum i so. Al final, els convidats regalen el que volen i poden.

 5. Molts dels convidats en totes dues bodes han tingut una relació molt peculiar amb la Llei. Però en tots casos, tots ells, han eludit la presó per diverses raons. No sempre confessables.

 6. Els pares de les núvies van patir dos atemptats que gairebé els costa la vida. La divina providència els deuria salvar.

 7. De fet, es tracta de les poquetes bodes on els protagonistes de la boda són els pares de les núvies, més que no pas elles mateixes. Passant-se a conèixer aquests esdeveniments com “la boda del Padrí” o la “boda de l’Aznar”.

Podríem aprofundir més sobre el tema dels regals. ara que tant se’n parla dels regals de Gürtel i que la senyora Botella s’ofèn quan se li pregunta sobre la naturalesa dels obsequis, cal que prenem com a referència els clàssics, en aquest cas, l’obre de referència és “L’Assaig sobre el Do”, de l’antropòleg francès Marcel Mauss. Una de les idees que indica Mauss és que els regals mai no es fan de manera gratuïta o altruista, ans la persona que regala sempre espera una cosa a canvi, sempre espera ser recompensada; ja sigui mitjançant un altre bé material o un do immaterial. Recorde’m-ho la propera vegada que sentim parlar als Aznar de Gürtel.

El proper dia, llistat de les set diferències entre les dues noces.

Que rebin la felicitat que han ajudat a repartir.

Que rebin la felicitat que han ajudat a repartir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s