Home

No ens enganyem, segurament mai no visitaràs Vigo. I és una llàstima. Potser no Vigo en sí mateixa, però sí que val la pena com a complement d’una visita a les Rías Baixas.

A Vigo hi ha aproximadament uns 600 restaurants, bars i tavernes. Només hi he estat un cap de setmana, així que la llista serà molt curta. L’avantatge és que les recomanacions les he rebudes de gent de la zona i jo, un cop comprovades, no puc menys que rebotar les seves suggerències.

Casa Nisio. El meu restaurant preferit del llistat. Cal reservar. De fet, hi ha una sèrie de plats, com ara l’arròs amb llamàntol, que cal demanar amb antelació. Quan entres, sembla el típic bar de barri, però quan et fan entrar al menjador, ja te n’adones que l’experiència culinària serà de primera.

Arròs amb llamantol.

Arròs amb llamantol.

Os percebiños.

Os percebiños.

El "bruño".

El “bruño”.

O Lobo de Mar. És un bar reformat amb molt bon gust al casc antic. Poques taules, normalment ocupades totes. Tenen clients fixes. I s’ho han guanyat a pols. La cuinera és la típica senyora gran que cuina d’escàndol i la cambrera la seva filla. A part dels plats del dia, un fixa a la carta és la castanyola (o saputa, que allà coneixen com a castañeta, japuta o palometa negra). A la carta ofereixen racions i mitges racions, però la diferència de preu és tan minsa que val la pena agafar la ració completa. En quan als postres, tots boníssims, si bé mereix una especial menció el mel i mató (Requesón das Neves), amb els ingredients del poble de Neves, a l’interior de la província. No n’hauràs provat un de millor. Un bon lloc.

La castanyeta.

La castanyeta.

Taberna A Mina. Una taverna molt divertida. Hipster! Es repeteix la tònica habitual de cambrers amabilíssims. Tot i que tenen escudella gallega (cocido galego) i pernil cuit, ens vam tirar a la banda del marisc i els mol·luscos. Cal dir que allà vaig tastar els que amb certesa han estat els musclos més bons que he menjat mai. Uns senzills musclos al vapor que et feien caure d’esquenes. També els serveixen amb una salsa de vegetals amb un toc picant boníssima. I allà tenen les nècores a 3 euros la unitat, així que vosaltres mateixos.

Els musclos.

Els musclos.

Mesón do Xamón (aka O Porco). Un bar curiós. Per començar, no té rètol. Ja gent sap que hi és i que s’hi menja bé i hi va. Però has de saber que hi és. Així que els seus clients són tots (o gaire bé) viguesos i us asseguro que està ple. Com el seu nom indica, l’especialitat de la casa és el porc: concretament, el pernil. La fama li ve del seu pernil cuit i el lacón. Una cosa que em va fer gràcia d’aquest bar és que és l’únic que he vist que la televisió no és pels clients, sinó pels cuiner i cambrers.

l'ineludible "Lacón con grelos".

l’ineludible “Lacón con grelos”.

Rías Baixas 2. Suposo que a tots els municipis d’Espanya de més de 25.000 habitants hi ha un restaurant que es diu així. A Vigo no hi podia faltar. És un indret curiós, de decoració almodovariana, segurament sense voler-ho. Però si menja prou bé. Relació qualitat / preu molt bona. Aquí va caure una fantàstica llagosta per a dues persones per 25 euros.

La llagosta.

La llagosta.

En definitiva, Vigo és una ciutat fantàstica per anar a fer una ruta gastronòmica.

 

Adreces:

Casa Nisio
Adreça: Rúa Santa Tegra, 42
Telèfon:986 37 31 06

O Lobo de Mar
Rua Anguia, 2

Taberna A Mina
Rúa San Vicente, 8
Telèfon: 630 80 96 52

O Porco
Rúa Real, 23

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s