Home

El Somodó es un restaurant sorprenent. Cuiners japonesos que no fan menjar japonès, però que tracten el seus ingredients i presenten els seus plats amb la delicadesa típica de la seva cuina. A més, per un preu força raonable, pots gaudir d’un menú degustació que combina saborosament ingredients d’excel·lent qualitat amb innovadores tècniques culinàries que és una evolució de la cuina mediterrània amb tocs internacionals.

El cap de cuina i propietari és en Shojiro Ochi, qui va arribar a Barcelona des d’Osaka el 1979. Ell mateix et porta els plats a taula i te’ls comenta, amb un punt de timidesa tan encisadorament oriental. En Shojiro va a comprar cada dia a la Boqueria i d’allà se’n du el que cuinarà al vespre. El menú està més o menys tancat, per bé que, segons el que troba al mercat, hi poden haver variacions en algun del seus plats. Així, el menú degustació del que vam gaudir fou el següent:

 

Calamar en la seva tinta

somodo-01El plat es presenta en una mena de rosquilla (sí, sí, en català també se’n diu així), en la que dins hi trobem el calamar en la seva tinta), el plat es completa amb uns punts de mostassa i una flor.

 

Essència de PadThai

somodo-02El PadThai és un dels plats més típics de la cuina tailandesa. Es tracta d’un plat saltat en wok de fideus d’arròs amb ous i una salsa de peix, cacauets i llima, que li dóna un toc “acevitxat”. En la seva versió, en Shojiro la decora amb una xip de peix i una fulla de gelatina de llagostí.

 

Tartar de petxina de pelegrí

somodo-03La petxina de pelegrí és el que en castellà es coneix com a “vieira”. Ve presentada amb una salsa feta a base de cítrics.

 

Bonítol confitat

somodo-04El bonítol es presenta amb una base feta de tomàquet confitat.

 

Ventresca i foie

somodo-05Sóc molt fan del foie… així que aquest plat em va enamorar. Presentat amb una xip de tomàquet.

 

Colomí en dues coccions

somodo-06Suculent. Presentat amb un cruixent de brou de pollastre.

 

Maduixes, iogurt i llimona

som-01L’escuma de la llimona t’atrapa! És un postre lleuger i saborós.

Parfait de yuzu

som-02El yuzu és un cítric molt estès a l’Àsia oriental. S’empra molt en cuina, per bé que no se sol menjar directament, sinó que s’usa com a ingredient

 

A més, els paneros gaudireu del seu pa. És espectacular, i te’l serveixen amb una safateta amb oli per a que el suquis. És un veritable vici. La carta de vins, correcte. En quant al preu, el menú degustació val 35€. Per la nit, ofereixen una versió més lleugera per 28€. Al menú de migdia en costa 20€.

 

Val la pena que aneu a visitar en Shojiro. És una experiència que no oblidareu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s